Wednesday, November 08, 2006

Vanliga almanackan

Vad blir det för texter på söndag? Jag har inte almanackan eller psalmboken med mej nu, men vill gärna rekommendera den s.k.VANLIGA ALMANACKAN FÖR ÅRET EFTER FRÄLSARENS (sic!) KRISTI FÖDELSE 2007,utgiven av Almanacksförlaget under medverkan av Stockholms observatorium.Där börjar året med bönen "Giv, o Jesus, fröjd och lycka" och avslutas med tacksägelsen "Lov, pris och tack ske dig, o Fader käre"!

En riktig evangelisationsalmanacka, alltså, med många intressanta uppgifter om solens och månens upp- och nedgång på olika orter. Med mera.Där presenteras också varje söndags tema, t.ex. Hjälparen kommer!, och anges tre av söndagens texter. Bra påminnelse inför söndagens gudstjänst och samtalen inför den! Något för varje hem!

Almanackan är trots sitt namn så pass ovanlig att jag tycker att man bör stödköpa den och skänka bort i present. NÄR SOM HELST kommer något snille på Almanacksförlaget på att Sverige är för sekulariserat för att man ska kunna sälja en så här konstig produkt. Det finns ju en liknande almanacka som heter Sverigealmackan med svenska flaggor på omslaget (istället för lingonris som den här) och som många köper. Men jag vill alltså varmt rekommendera den mycket speciella "Vanliga almanackan" istället! PRIS ENDAST 29 KRONOR!Hälsningar Andreas H.

No comments: